Tester

Omschrijving

Greenchoice is sinds 2001 bezig met 100% groene energie en daarmee zijn wij – samen met klanten en partners - échte voorlopers. Wij zijn er trots op dat we ‘Beste uit de test’ zijn (Consumentenbond 2015 en 2016) én Duurzaamste Merk van Nederland (SBIndex 2017).  Met 250 enthousiaste collega’s werken we aan steeds meer trouwe tevreden klanten. Inmiddels leveren wij als enige grote partij uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas aan ruim 400.000 klanten, groot en klein. Het is onze ambitie marktleider te worden in het meest groene deel van de energiemarkt. Hoe? Door gebruik te maken van de meest duurzame energietechnieken en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. IT speelt een cruciale rol in nagenoeg al onze kernprocessen en het realiseren van onze duurzame doelen. Recent werden we uitgeroepen tot “Beste IT-werkgever Energie-challengers” (IDG 2017). De ontwikkelingen binnen Greenchoice gaan razendsnel en wij groeien hard. Daarom zijn we voor ons team IT Development op zoek naar een enthousiaste Tester.

 

Team IT en onze scrumteams

Team IT zorgt met circa 40 collega’s voor het versterken en ontwikkelen van het IT-landschap waarop Greenchoice doelmatig en efficiënt werkt. Flexibele dienstverlening, maatwerk-oplossingen en online toepassingen staan centraal. We geloven daarbij sterk in eigen ontwikkeling. We werken in SCRUM-teams die bestaan uit meerdere ontwikkelaars, business consultants én een tester. Het testen is erg belangrijk in het ontwikkelproces en wordt uitsluitend door gespecialiseerde testers uitgevoerd.

 

De functie van Tester: een unieke bijdrage leveren

Als tester borg je samen met je collega-testers de kwaliteit van de door ons ontwikkelde software. Dat doe je door het functioneel testen, door het begeleiden van gebruikersacceptatietests en door automatische tests te schrijven en uit te voeren. Daarmee lever je een unieke bijdrage aan het ontwikkelen van wat Greenchoice nodig heeft op IT-gebied. Je geeft het testtraject vorm, je voert het uit en je helpt testers. Je geeft aan de hand van jouw kennis van testmethoden en technieken de tests vorm en stelt testcases op. Je verzorgt de functionele testen en overlegt met de business consultants en eindgebruikers. Je overziet het totaalplaatje en je test gestructureerd en volledig. Je neemt je vak serieus en houd je vakkennis dan ook goed bij. Zo zorg je ervoor dat de software van Greenchoice daadwerkelijk doet wat we ervan verwachten.

 

Jouw profiel

Je hebt een HBO+ werk/denkniveau en minimaal twee jaar aantoonbare ervaring als software tester. Je werkt proactief, nauwgezet en methodisch aan projecten. Je bent communicatief sterk, in woord en op schrift. Onze voertaal is Nederlands. Zowel in teamverband als individueel kan je goed presteren. Je bent oplossingsgericht met gevoel voor wat een klantgerichte eigentijdse organisatie nodig heeft.

 

De volgende zaken beschouwen wij als jouw standaard gereedschap en als benodigde kennis:

 • T-Map of ISTQB®
 • Agile / SCRUM
 • Microsoft Team Foundation Server / SQL
 • Ervaring met testtooling zoals Postman (API tests)/ SoapUI
 • Kennis van de energiemarkt is een pré
 • Kennis van Cucumber / Specflow is een pré
 • Kennis van performance testen is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste!

Wat bieden wij?

Word jij tester in een van onze scrumteams?

De functie is voor 32-40 uur. Werken bij Greenchoice betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Je bent dan ook bereid om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Je woont maximaal op een uur reistijd van ons hoofdkantoor in Rotterdam (vlakbij het Centraal Station). Greenchoice kenmerkt zich door vernieuwing en verbetering, een informele werksfeer, relatief jonge collega’s en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Daarnaast krijg je bij Greenchoice goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Bonusregeling
 • Goede pensioenregeling
 • Personeelsuitjes en een tweewekelijkse borrel

 

Ben jij de juiste kandidaat?

Zie jij jezelf als tester bij Greenchoice en voldoe je aan wat we schetsen? Voor vragen over de functie kun je ook contact opnemen met Alex Janssen, Teamleider IT Development (alex.janssen@greenchoice.nl).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.