Test Automation Engineer

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe Test Automation engineer?

Jouw functie

Als Test Automation Engineer bij IT-Development neem jij plaats binnen een van onze negen scrumteams waar jij samen met de Business Consultant, drie ontwikkelaars en de Product Owner iedere sprint werkt aan de applicaties binnen jullie domein. Hier zal jij verantwoordelijk zijn voor het testen van alle nieuwe functionaliteiten welke tijdens de sprint worden opgeleverd door het team. Dit doe jij door zowel software functioneel (handmatig) te testen als door het schrijven van automatische (regressie) tests. Door nauw samen te werken met jouw scrumteam zorg je ervoor dat alle software binnen jouw domein, zowel nieuw als bestaand, van een hoog niveau is.

 

Ons team IT-Development: maatwerk en innovatie

Team IT zorgt met circa 50 collega’s, verdeeld over negen scrumteams, voor het versterken en ontwikkelen van het applicatielandschap om de organisatie doelmatig en efficiënt te laten werken. Dit doen wij in lijn met onze groene strategie, visie en doelen. Hierbij staan een flexibele dienstverlening, maatwerkoplossingen en online toepassingen centraal.

 

Team IT draagt dagelijks bij aan de uitstekende service die Greenchoice levert en wij streven naar een zo kort mogelijke Time to Market. In jouw rol als Test Automation Engineer draag jij hieraan bij door de automatischetest coverage van ons landschap steeds verder te verhogen. Zo willen wij als team groeien naar een Continious Delivery manier van werken.

 

Jouw profiel: een tester die weet van aanpakken

Er is nog veel terrein te ontdekken op het gebied van testautomatisering en met je nieuwsgierigheid, doortastendheid en gestructureerde werkwijze weet je de beste tools in te zetten om de kwaliteit van de opgeleverde software te valideren en te borgen. Je bent assertief en weet je teamleden en stakeholders te overtuigen van het nut en belang van testen en automatiseren. Je komt proactief met suggesties voor verbeteringen voor je team, de afdeling en de vakgroep waarbinnen je met collega’s werkt aan ontwikkeling van je vakgebied.  Je hebt een HBO+ werk/denkniveau en minimaal twee jaar aantoonbare ervaring als software tester. Verder ben je gedreven om jezelf te blijven ontwikkelen door bijvoorbeeld zelfstudie, het volgen van (Greenchoice) trainingen of het bijwonen van congressen binnen jouw vakgebied.

 

De functie is voor 32 tot 40 uur per week.

 

De volgende eigenschappen en technieken beschouwen wij als jouw benodigde kennis:

 

 • T-Map of ISTQB®
 • 2+ jaar aantoonbare ervaring als Test Automation Engineer of een vergelijkbare rol
 • Ervaring met Cucumber/Specflow
 • Microsoft Team Foundation Server/ SQL
 • Testtooling zoals Postman (API tests)/ SoapUI
 • Ervaring in C# (zowel lezen als schrijven)
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste!

Wat bieden wij?

We bieden jou

 • Salarisindicatie van € 3.000 – € 4.000 afhankelijk van kennis en ervaring
 • Bonusregeling van maximaal 3 bruto maandsalarissen per jaar
 • Een ‘groene’ pensioenregeling van Zwitserleven
 • NS Business Card waarmee je 24/7 door heel Nederland kunt reizen
 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
 • Circa 350 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen d.m.v. training en opleidingen
 • Gedurende het hele jaar organiseert onze activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten
 • Borrelen in onze stamkroeg Ayla
 • Een duurzamer leven, want pas op: het is besmettelijk!

Meer over Greenchoice 

Als Nederlands eerste duurzame energieleverancier leveren wij onze klanten al 17 jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hiermee zijn wij de trotse en échte pioniers van groene energie. Gelukkig zijn we met elkaar steeds bewuster bezig met verduurzamen, maar wij vinden dat het sneller moet. Hoe? Door samen met onze klanten eigen energie op te wekken, energie te besparen en het gas wat we (nu nog) gebruiken te compenseren. En dat is waar wij iedere dag hard aan werken: Nederland steeds een stukje groener maken. Doe je mee?

 

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan het profiel dat we schetsen?  Dan zien we jouw motivatie en cv graag zo snel mogelijk tegemoet. Vragen over de functie kun je stellen aan een van onze teamleiders IT Development Mick Fens (mick.fens@greenchoice.nl) of Marco Vossen (marco.vossen@greenchoice.nl).

 

Hulp van andere organisaties (acquisitie) bij het vinden van kandidaten wordt niet gewaardeerd.

Kiezen voor groen

Werken bij Greenchoice betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Je bent dan ook bereid om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Ons kantoor is vlakbij Rotterdam CS. Je woont bij voorkeur op maximaal een uur reistijd daarvan. Kijk voor meer informatie over onze groene doelen en onze aanpak op www.greenchoice.nl