Portfolio-analist Elektra

Omschrijving

De functie Portfolio-analist Elektra

In deze functie ben je medeverantwoordelijk voor de inkoop van energieproducten (stroom en gas), het beheer van ons portfolio en het analyseren van afnameprofielen van afnemers. De focus van deze functie zal liggen op de elektriciteitsinkoopportefeuille. Je signaleert kansen en knelpunten, en ondersteunt het team bij de uitvoering van de dagelijkse (forecast) werkzaamheden. Je houdt een scherp oog op bewegingen in de energiemarkt en op de wensen van afnemers. Je adviseert op het gebied van portfolio – en risicomanagement en bewaakt afspraken die intern en extern worden gemaakt als het gaat om ons portfolio. Je helpt mee bij het ontwikkelen en toepassen van verbeteracties op het vlak van inkoop.

 

Ons Team Inkoop

Ons Team Inkoop is verantwoordelijk voor de inkoop van duurzame energie, het analyseren en doorrekenen van trends en prognoses op de energiemarkt en het zorgen voor een perfecte balans in onze in- en verkoopportefeuille. Het team onderhandelt, rapporteert over in- en verkoop en adviseert over strategisch inkoopbeleid. Duurzame samenwerkingen staan daarbij centraal. Het team zorgt zo voor het optimaal uitvoeren van de in- en verkoop van duurzame energieproducten, in lijn met onze groene én commerciële doelstellingen.

 

Wat bieden we jou?

  • Salaris tussen de €3.089 - €4.854
  • Bonusregeling waarbij maximaal 3 maandsalarissen worden uitbetaald
  • Een NS Businesscard, want je reist natuurlijk met het OV
  • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
  • Ruim 300 enthousiaste collega’s
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
  • Gedurende het hele jaar organiseert onze activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.
  • Om de week hebben we een borrel in onze stamkroeg

Greenchoice

Greenchoice is de enige 100% duurzame energieleverancier van Nederland. Wij leveren groene stroom en bosgecompenseerd gas aan ruim 500.000 huishoudens, bedrijven en gemeenten. Greenchoice werkt samen met honderden partners op het gebied van duurzame energielevering, energiebesparing en zelfopwekking. Samen willen wij dat alle energie 100% groen in Nederland wordt opgewekt. Wij zijn een kleine daadkrachtige organisatie met circa 250 deskundige medewerkers. Ons doel: zo veel mogelijk tevreden klanten van duurzame energie voorzien. De ontwikkelingen binnen Greenchoice gaan razendsnel en wij groeien hard. Onze inkoopstrategie en –processen vormen een belangrijke pijler van de organisatie. Daarom zijn we voor ons Team Inkoop op zoek naar een Portfolio-analist.

 

Ben jij de juiste kandidaat?

Zie jij jezelf als portfolio-analist van Team Inkoop en voldoe je aan wat we schetsen? Dan zien we jouw uitgebreide motivatie en CV graag zo snel mogelijk tegemoet. Reageren kan t/m 28 januari 2019.

 

Jouw profiel

Je hebt een WO-werk/denkniveau en drie tot vijf jaar concrete aantoonbare ervaring met portfolio-management, verbruiksprofielen, inkoopdata- en/of prijsanalyses. Je hebt actuele kennis als het gaat om wet- en regelgeving rond inkoop. Liefst heb je ervaring in de energiesector of met soortgelijke inkooptrajecten. Je bent analytisch grondig, initiatiefrijk en besluitvaardig. Je bent een sterke onderhandelaar met oog voor zowel klant als eigen organisatie. Deze functie is voor minimaal 32 uur per week.

 

Wat bieden wij?

Werken bij Greenchoice betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Affiniteit met ‘groen’ is dus van belang. Kijk op www.greenchoice.nl als je meer wilt weten over onze aanpak en doelen.