DevOps Engineer

Functieomschrijving

Als Nederlands eerste duurzame energieleverancier leveren wij onze klanten al 17 jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hiermee zijn wij de trotse en échte pioniers van groene energie. Gelukkig zijn we met elkaar steeds bewuster bezig met verduurzamen, maar wij vinden dat het sneller moet. Hoe? Door samen met onze klanten eigen energie op te wekken, energie te besparen en het gas wat we (nu nog) gebruiken te compenseren. En dat is waar wij iedere dag hard aan werken: Nederland steeds een stukje groener maken. Doe je mee?

Als jij aan onze groene missie wilt bijdragen door ook niet te praten maar te doen, ben jij de DevOps Engineer die wij zoeken!

 

Ons team IT: maatwerk en innovatie

Team IT zorgt met circa 50 collega’s voor het versterken en ontwikkelen van het applicatielandschap om de organisatie doelmatig en efficiënt te laten werken, in lijn met onze groene strategie, visie en doelen. Flexibele dienstverlening, maatwerkoplossingen en online toepassingen staan centraal. Team IT draagt dagelijks bij aan de uitstekende service die Greenchoice levert en wij streven naar een zo kort mogelijke Time to Market. Bij de ontwikkeling van de kernapplicaties spelen onder andere innovatie, procesoptimalisatie en aansluiting op regelgeving een belangrijke rol.

 

Onderscheidend door zelfbouw applicaties

Wij geloven in de onderscheidende kracht van zelfbouw en eigen beheer, zowel in applicatieontwikkeling als IT-infrastructuur. De komende jaren werken we hard om onze codebase volledig te vernieuwen. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe producten en implementeren we allerlei wettelijke wijzigingen. Hierbij streven we naar het minimaliseren van afhankelijkheden en het optimaliseren van zaken zoals het build- en releaseproces. Bij ons werken als DevOps Engineer vraagt van je om zowel met standaard als zelfbouw software te kunnen werken.

 

Jouw functie

Je gaat in een scrumteam zorgen voor de randvoorwaarden voor software ontwikkeling. In dit team worden de omgevingen, zoals de OTAP straat en SQL databases, beheerd en geoptimaliseerd. Jouw werk bestaat uit meedenken, het ontwerpen en implementeren van verbeteringen op het gebied van builds, releases, kwaliteits monitoring en Azure DevOps beheer. Je hebt oog voor het detail en hebt affiniteit met onderhoud en beheer. Verder werk je samen met en ondersteun je de huidige DBA’ers en de afdeling IT-OPS op het gebied van (hotfix) releases, onderhoud, beheer en optimalisatie van het database cluster. Je bent in staat om te werken met een vaak verschuivende context. Uitgangspunt bij Greenchoice is dat er ‘altijd een oplossing is’.

Wat bieden wij?

Jouw profiel

Je hebt een HBO+ werk/denkniveau en minimaal drie jaar aantoonbare ervaring als applicatieontwikkelaar met affiniteit voor beheer. Je werkt proactief, nauwgezet en methodisch aan projecten. Je bent communicatief sterk, in woord en op schrift. Onze voertaal is Nederlands. Zowel in teamverband als individueel kan je goed presteren. Je bent oplossingsgericht met gevoel voor wat een klantgerichte eigentijdse organisatie nodig heeft.

 

De volgende technologieën beschouwen wij als jouw standaard gereedschap en als benodigde kennis:

 

 • Visual Studio / GIT
 • Azure DevOps
 • Build servers
 • Development Quality tools
 • Release Management
 • Powershell
 • Microsoft SQL Server
 • Kennis van de energiemarkt is een pré
 • Kennis van Azure is een pré

 

Wat biedt Greenchoice jou?

De functie is voor 32-40 uur. Werken bij Greenchoice betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Je bent dan ook bereid om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Je woont maximaal op een uur reistijd van ons hoofdkantoor in Rotterdam (vlakbij het Centraal Station). Greenchoice kenmerkt zich door vernieuwing en verbetering, een informele werksfeer, relatief jonge collega’s en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Daarnaast krijg je bij Greenchoice goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Wat bieden we jou?

 • Bruto maandsalaris tussen €3.000 – 4.500
 • Bonusregeling van maximaal 3 bruto maandsalarissen per jaar
 • Goede pensioenregeling
 • Personeelsuitjes en een tweewekelijkse borrel in onze stamkroeg Ayla
 • Een NS-Business Card, want je reist natuurlijk met het OV
 • Ruim 300 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal

 

 

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan het profiel dat we schetsen?  Dan zien we jouw motivatie en cv graag zo snel mogelijk tegemoet. Vragen over de functie kun je stellen aan Marco Vossen, Teamleider IT Development (marco.vossen@greenchoice.nl).

 

 

Kiezen voor groen

Werken bij Greenchoice betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Je bent dan ook bereid om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Ons kantoor is vlakbij Rotterdam CS. Je woont bij voorkeur op maximaal een uur reistijd daarvan. Kijk voor meer informatie over onze groene doelen en onze aanpak op www.greenchoice.nl

 

Hulp van andere organisaties (acquisitie) bij het vinden van kandidaten wordt niet gewaardeerd.