DevOps Engineer

Omschrijving

De functie van DevOps Engineer

Je gaat in een scrumteam zorgen voor de randvoorwaarden voor software ontwikkeling. In dit team worden de omgevingen, zoals de OTAP straat en SQL databases, beheerd en geoptimaliseerd. Jouw werk bestaat uit meedenken, het ontwerpen en implementeren van verbeteringen op het gebied van builds, releases, kwaliteits monitoring en tfs beheer. Je hebt oog voor het detail en hebt affiniteit met onderhoud en beheer. Je bent in staat om te werken met een vaak verschuivende context. Uitgangspunt bij Greenchoice is dat er ‘altijd een oplossing is’.
 
Ons team IT: maatwerk en innovatie
Ons team IT draagt zorg voor het versterken en ontwikkelen van het applicatielandschap om de organisatie doelmatig en efficiënt te laten werken, in lijn met onze groene strategie, visie en doelen. Flexibele dienstverlening, maatwerkoplossingen en online toepassingen staan centraal. Team IT draagt dagelijks bij aan de uitstekende service die Greenchoice levert en wij streven naar een zo kort mogelijke Time to Market. Bij de ontwikkeling van de kernapplicaties spelen onder andere innovatie, procesoptimalisatie en aansluiting op regelgeving een belangrijke rol.
 
Onderscheidend door zelfbouw applicaties
Wij geloven in de onderscheidende kracht van zelfbouw en eigen beheer, zowel in applicatieontwikkeling als IT-infrastructuur. De komende jaren werken we hard om onze codebase volledig te vernieuwen. Hierbij streven we naar het minimaliseren van afhankelijkheden en het optimaliseren van zaken zoals het build- en releaseproces. Bij ons werken als DevOps Engineer vraagt om zowel met standaard als zelfbouw software te kunnen werken.
 
Jouw profiel
Je hebt een HBO+ werk/denkniveau en minimaal drie jaar aantoonbare ervaring als applicatieontwikkelaar met affiniteit voor beheer. Je werkt proactief, nauwgezet en methodisch aan projecten. Je bent communicatief sterk, in woord en op schrift. Onze voertaal is Nederlands. Zowel in teamverband als individueel kan je goed presteren. Je bent oplossingsgericht met gevoel voor wat een klantgerichte eigentijdse organisatie nodig heeft.
 
De volgende technologieën beschouwen wij als jouw standaard gereedschap en als benodigde kennis:

 • Visual studio / Development skills / GIT
 • Microsoft TFS / VSTS
 • Build servers
 • Development Quality tools
 • Release Management
 • Powershell / SQL
 • Kennis van de energiemarkt is een pré
 • Kennis van Azure is een pré

Wat bieden wij?

Wat bieden we jou?

 • Salaris tussen de €3.089 - €4.854
 • Bonusregeling waarbij maximaal 3 maandsalarissen worden uitbetaald
 • Een NS Businesscard, want je reist natuurlijk met het OV
 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
 • Ruim 300 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Gedurende het hele jaar organiseert onze activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.
 • Om de week hebben we een borrel in onze stamkroeg Ayla.

 

Greenchoice 

Greenchoice is sinds 2001 bezig met 100% groene energie en daarmee zijn wij – samen met klanten en partners - échte voorlopers. Wij zijn er trots op dat we ‘Beste uit de test’ zijn (Consumentenbond 2015 en 2016) én Duurzaamste Merk van Nederland (SBIndex 2017). Met 300 enthousiaste collega’s werken we aan steeds meer trouwe tevreden klanten. Inmiddels leveren wij als enige grote partij uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas aan ruim 400.000 klanten, groot en klein. Het is onze ambitie marktleider te worden in het meest groene deel van de energiemarkt. Hoe? Door gebruik te maken van de meest duurzame energietechnieken en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. IT speelt een cruciale rol in nagenoeg al onze kernprocessen en het realiseren van onze duurzame doelen. Recent werden we uitgeroepen tot “Beste IT-werkgever Energie-challengers” (IDG 2017). Goed beheer wordt voor Greenchoice steeds belangrijker. Daarom zijn we voor ons team IT Development op zoek naar een DevOps Engineer.

 

Ben jij de juiste kandidaat?

Zie jij jezelf als DevOps Engineer bij Greenchoice en voldoe je aan wat we schetsen? Voor vragen over de functie kun je ook contact opnemen met Alex Janssen, Teamleider IT Development (alex.janssen@greenchoice.nl).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.