CRM Marketeer

Omschrijving

Als jij aan onze groene missie wilt bijdragen door niet te praten maar te doen, analytisch sterk bent en ervoor zorgt dat klanten voor ons kiezen én blijven kiezen, dan ben jij de CRM Marketeer die wij zoeken!

 

Als Nederlands eerste duurzame energieleverancier leveren wij onze klanten al 16 jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hiermee zijn wij de trotse en échte pioniers van groene energie. Gelukkig zijn we met elkaar steeds bewuster bezig met verduurzamen, maar wij vinden dat het sneller moet. Hoe? Door samen met onze klanten eigen energie op te wekken, energie te besparen en het gas wat we (nu nog) gebruiken te compenseren. En dat is waar wij iedere dag hard aan werken: Nederland steeds een stukje groener maken. Doe je mee?

 

Jouw Team  

Ons team Marketing draagt zorg voor het sterke merk Greenchoice en is gedreven, creatief en positief kritisch. We zijn niet voor niets onlangs uitgroepen tot meest duurzame energiemerk van Nederland! Onze uitdaging ligt in het verhogen van onze naamsbekendheid, het verder uitbouwen van het onderscheidend vermogen en het ontwikkelen van innovatieve diensten en producten.

 

Jouw Functie 

Als CRM marketeer is het behouden én activeren van particuliere klanten jouw primaire focus. Je geeft sturing aan de uitvoering van de marketingstrategie voor de bestaande klantenbase en bent continu op zoek naar mogelijkheden om dat nóg beter te doen.

 

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag start met een korte stand-up met jouw collega’s. Jullie bespreken de belangrijkste prioriteiten. Deze week ga je aan de slag met een nieuw verlengaanbod voor onze klanten met een aflopend contract. Maar voordat je een nieuw aanbod verzendt, wil je een duidelijk beeld hebben wat de behoeften en het gedrag is van de klanten waarbij het contract afloopt. Elke klant is tenslotte anders. Samen met de data-analisten breng je dit in kaart en zorg je ervoor dat het juiste aanbod gaat naar de juiste persoon en op het juiste tijdstip. Daarnaast hebben jullie afgesproken om later in de week het churnvoorspel-model te optimaliseren.

 

‘s-Middags ga je met de data-analisten verder met het ontwikkelen van klantgroep strategieën ten behoeve van churnverlaging c.q. loyaliteitsverhoging en verhoging van de klantwaarde. Op basis van hun data zet je verschillende acties op die bijdragen aan het verhogen van de loyaliteit van onze klanten. Je bespreekt o.a. samen met team productmanagement welke cross-/upsell activiteiten je wilt gaan inzetten. Je sluit je dag af met een bijeenkomst met de pricing board waarin jullie de juiste pricing strategie bepalen.

 

Jouw profiel: doortastende B2C-marketeer

Je hebt een HBO/WO-diploma en hebt drie tot vijf jaar werkervaring als marketeer, bij voorkeur in de dienstensector. B2C-marketingervaring is een must, en dan het liefst binnen de energiemarkt. Je hebt ervaring met het opzetten van succesvolle retentie en loyaliteits activiteiten en churn kent voor jou geen geheimen meer. Je bent analytisch sterk zodat je goed in staat bent data te interpreteren en te vertalen naar de juiste marketingactiviteiten. En daarnaast:

 • Weet jij dat commercie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan
 • Wil je graag onderdeel zijn van een actieve jonge club mensen
 • Ben je nieuwsgierig van aard en enthousiast over je vak
 • Heb je een lekkere “hands on approach”. Of je weet gewoon van op z’n Rotterdams aanpakken, dat eigenlijk liever.
 • Ben je beschikbaar voor minimaal 32 uur

Wat bieden wij?

We bieden jou

 • Een marktconform salaris
 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
 • Een NS Businesscard, want je reist natuurlijk met het OV
 • Ruim 300 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Gedurende het hele jaar organiseert onze activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.
 • Om de week hebben we een borrel in onze stamkroeg Ayla.
 • Een duurzamer leven, want pas op: het is besmettelijk!

Solliciteren of meer weten? 

Zie jij het wel zitten om als CRM marketeer aan de slag te gaan en voldoe je aan het profiel dat we schetsen? 

Dan zien we jouw motivatie en cv graag zo snel mogelijk tegemoet.Voor eventuele vragen over de functie kun je terecht bij Yvonne de Jong (Coördinator Groei&Activatie), yvonne.dejong@greenchoice.nl.