Business consultant / analist met energiemarkt ervaring

Omschrijving

Als jij aan onze groene missie wilt bijdragen door ook niet te praten maar te doen en weet hoe je complexe vraagstukken vertaald naar concrete backlog items, ben jij de business consultant die wij zoeken!

 

Jouw functie

Als Business Consultant (analist) zorg je er samen met jouw scrumteam voor dat businesswensen vertaald worden naar IT-oplossingen. Dit kan gaan om kleine aanpassingen, nieuwe functionaliteiten of team overstijgende features. Je zorgt in de uitwerking voor heldere acceptatiecriteria en tijdens de realisatie ben jij de spil tussen de ontwikkelaars en de organisatie.

Jij adviseert daarnaast de testers vanuit jouw inhoudelijke kennis van de gevraagde oplossing. Samen met de andere business consultants en jouw scrumteam ben je continu bezig met de verbetering van het refinement proces en de samenwerking binnen jouw scrumteam.

 

Jouw team

Het scrumteam Levering Elektra & Gas is verantwoordelijk voor al het berichtenverkeer tussen Greenchoice en de verschillende marktpartijen. Denk hier bijvoorbeeld aan de communicatie tussen ons en EDSN tijdens marktprocessen en het ophalen van meetdata van onze klanten. Het scrumteam is onderdeel van het team IT-Development waar wij met +/- 50 collega’s zorgdragen voor het applicatielandschap van Greenchoice. Flexibele dienstverlening, maatwerkoplossingen en online toepassingen staan centraal. Team IT draagt dagelijks bij aan de uitstekende service die Greenchoice levert en wij streven naar een zo kort mogelijke Time to Market.

Wat bieden wij?

Jouw profiel

Je hebt een relevante hbo-opleiding of gelijkwaardig werk- en denkniveau, zoals bijvoorbeeld bedrijfskundig informatiemanagement. Daarnaast heb je in eerdere functies al kennis opgedaan van de energiemarkt en bedrijfsprocessen en/of ICT.

Verder ben je nauwkeurig in je opzet en uitwerkingen, stelt de ‘vraag achter de vraag’ en hebt het lef om zelfstandig prioriteiten te stellen. Ook ben je in staat op managementniveau te adviseren en verwachtingen te stroomlijnen. Deze functie is voor 32-40 uur.

Daarnaast zou onze perfecte kandidaat beschikken over:

 • Ervaring met Agile/ Scrum
 • Ervaring met testen en kennis van analyse- en ontwerpmethoden
 • Je bent communicatief sterk, zelfverzekerd en kan kort en krachtig formuleren
 • Je denkt op een hoog abstractieniveau en ontwikkelt modelmatig de juiste werkstromen
 • Je beschikt over basiskennis van SQL (in staat om analyses uit te voeren)
 • Ervaring met het berichtenverkeer in de energiemarkt is een pré
 • Ervaring met Jira/ TFS/ Azure DevOps of een vergelijkbare applicatie is een pré

Mis je nou net een of twee bullets uit bovenstaand lijstje? Laat je dat niet weerhouden om te reageren op onze vacature, Wellicht dat er toch een goede match is tussen jouw en onze wens!

 

Wat bieden we jou?

 • Een marktconform salaris
 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
 • Een NS Businesscard, want je reist natuurlijk met het ov
 • Ruim 300 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Gedurende het hele jaar organiseert onze activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.
 • Om de week hebben we een borrel in onze stamkroeg Ayla.
 • Een duurzamer leven, want pas op: het is besmettelijk!

 

Meer over Greenchoice

Als Nederlands eerste duurzame energieleverancier leveren wij onze klanten al 18 jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hiermee zijn wij de trotse en échte pioniers van groene energie. Gelukkig zijn we met elkaar steeds bewuster bezig met verduurzamen, maar wij vinden dat het sneller moet. Hoe? Door samen met onze klanten eigen energie op te wekken, energie te besparen en het gas wat we (nu nog) gebruiken te compenseren. En dat is waar wij iedere dag hard aan werken: Nederland steeds een stukje groener maken. Doe je mee?

 

Ben jij de juiste kandidaat?

Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan het profiel dat we schetsen? Dan zien we jouw motivatie en cv graag zo snel mogelijk tegemoet! Reageren kan tot 14 november 2019, echter de gesprekken zullen al starten zodra we geschikte kandidaten zien binnenkomen!

Als je vragen over de functie hebt, stel ze dan gerust aan onze teamleider IT Development, Mick Fens via mick.fens@greenchoice.nl

 

Hulp van andere organisaties (acquisitie) bij het vinden van kandidaten wordt niet gewaardeerd.