Accountmanager lokale energieprojecten

Functieomschrijving

Als jij aan onze groene missie wilt bijdragen door ook niet te praten maar te doen, je je betrokken voelt bij de lokale energietransitie en uitblinkt in relatiebeheer, ben jij de Accountmanager Lokale Energieprojecten die wij zoeken!


Jouw functie
Je bent verantwoordelijk voor het aantrekken, opzetten en uitvoeren van nieuwe lokale energieprojecten, het mogelijk maken van participatie door onze klanten en het uitbouwen van onze relaties met energiecoöperaties en andere strategische partners. Je hebt een brede blik op lokale energie en zet wensen van partners om in mogelijkheden, ook als ze complex of onverwacht zijn. Je begeleidt trajecten van A tot Z: je beoordeelt en onderhandelt over voorwaarden en zorgt er daarna voor dat projecten administratief perfect worden uitgevoerd. Zo bouw je de juiste stevige bruggen tussen de lokale energiewereld en Greenchoice.


Jouw Team: klantprojecten
Team klantprojecten bestaat uit drie accountmanagers, één support medewerker en één manager. Samen ondersteunen wij ruim 120 lokale duurzame energieprojecten bij het zelf opwekken van duurzame stroom. Dit doen we door onze kennis over implementatie en realisatie van projecten te delen met energiecoörperaties en hen te ondersteunen bij de administratie, werving van deelnemer en de financiële stromen die nodig zijn voor het realiseren van projecten. Bijvoorbeeld door het mogelijk maken van crowdfunding en bancaire financiering. En soms investeren we zelf ook mee. Mooie samenwerkingen hebben wij bijvoorbeeld opgebouwd met Duurzame Energie Apeldoorn (deA), Zuiderlicht en Lochem Energie. Duurzame relaties zijn voor ons belangrijk: we faciliteren wat onze partners nodig hebben, binnen de groene én commerciële doelstellingen van Greenchoice.

Wat bieden wij?

Jouw profiel
Je hebt een hbo+ opleiding en minstens vijf jaar concrete aantoonbare commerciële ervaring. Je hebt bij voorkeur een goed netwerk in de lokale energietransitie. Je hebt ervaring met projectmanagement, voelt vraagstukken en wensen van partners goed aan en hebt een visie op wat goed relatiebeheer is. Reizen met openbaar vervoer is voor jou geen probleem en daarnaast beschik je over een rijbewijs B. Je hebt een initiatiefrijke, positieve persoonlijkheid en kan een ondernemende klantgerichte instelling goed combineren met teamspirit. De functie is voor minimaal 32 uur.

En daarnaast:

 • Vind je ‘groen’ boeiend
 • Wil je graag onderdeel zijn van een actieve jonge club mensen
 • Ben je nieuwsgierig van aard en enthousiast over je vak
 • Heb je een lekkere “hands on approach”. Of je weet gewoon van op z’n Rotterdams aanpakken, dat eigenlijk liever.


We bieden jou

 • Een marktconform salaris
 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
 • Een NS Businesscard, want je reist natuurlijk met het OV
 • Ruim 300 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Gedurende het hele jaar organiseert onze activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.
 • Om de week hebben we een borrel in onze stamkroeg Ayla.
 • Een duurzamer leven, want pas op: het is besmettelijk!


Over Greenchoice
Als Nederlands eerste duurzame energieleverancier leveren wij onze klanten al 18 jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hiermee zijn wij de trotse en échte pioniers van groene energie. Gelukkig zijn we met elkaar steeds bewuster bezig met verduurzamen, maar wij vinden dat het sneller moet. Hoe? Door samen met onze klanten eigen energie op te wekken, energie te besparen en het gas wat we (nu nog) gebruiken te compenseren. En dat is waar wij iedere dag hard aan werken: Nederland steeds een stukje groener maken. Doe je mee?


Solliciteren of meer weten?

Lijkt het je wat en voldoe je aan het profiel dat we schetsen? Dan zien we jouw motivatie en CV graag zo snel mogelijk tegemoet. Reageren kan tot 20 januari. Vragen over de functie kun je stellen aan Jeroen Vanson, Manager Klantprojecten. (jeroen.vanson@greenchoice.nl).